Επικαιρότητα

Μ’ ένα γρήγορο ξεφύλλισμα στο σημερινό Βήμα ξεχωρίζουμε:

Την υπενθύμιση ορισμένων αριθμών που πίσω τους κρύβουν ανθρώπους:

  • Στο πρώτο οκτάμηνο του 2007, από 17.932 αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου, η ελληνική πολιτεία χορήγησε πολιτικό άσυλο σε 16 περιπτώσεις ενώ αναγνώρισε ανθρωπιστικό καθεστώς σε άλλες 11 (σελ. Α14).
  • Αδήλωτο είναι το 25% του εργατικού δυναμικού, νέοι και μετανάστες, το οποίο και παράγει το 20% του ΑΕΠ, σύμφωνα με έρευνα της Αλίκης Μουρίκη, ερευνήτριας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (σελ. Α18).
  • Έκθετη η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας από την απώλεια δύο cd με τα προσωπικά δεδομένα 25 περίπου εκατομμυρίων πολιτών που δικαιούνται να λαμβάνουν πάσης φύσεως επιδόματα (σελ. Α21). Έκθετη και η κυβέρνηση της Ελλάδας από την απώλεια 5,5 εκατομμυρίων πολιτών που δεν δικαιούνται καν να λαμβάνουν πάσης φύσεως επιδόματα.

Και φυσικά το αίτημα της ένωσης των ιδιωτικών σχολείων να λάβουν κρατική επιχορήγηση (σελ. Α17): Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων επιθυμούν να γίνουν κρατικοδίαιτοι, όπως οι πάσης φύσεως προμηθευτές του δημοσίου. Κανείς φυσικά δεν ασχολείται ιδιαιτέρως με το γεγονός ότι τέτοιου τύπου ενισχύσεις σε άλλες, φιλελεύθερα οργανωμένες κοινωνίες, δίνονται στους γονείς κι όχι στους ιδιοκτήτες, με στόχο την ελεύθερη επιλογή του σχολείου από την οικογένεια. Η φιλελεύθερη οργάνωση της κοινωνίας, the greek way.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close