Ελπίζω να μην αρρωστήσω περισσότερο από…

Ο υπουργός υγείας δημοσιεύει στην ετήσια έκδοση «Υγεία» της Ισοτιμίας της Μεγάλης Πέμπτης 24/4/2008 ένα άρθρο με τίτλο «Νέα σελίδα για τον κλάδο υγείας».

Ούτε μια λέξη δε βρίσκει, όμως,  να πει για τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία και συνακολούθως τα χρέη των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα προμηθεύουν. Ίσως να θεωρεί το ζήτημα αυτό αρμοδιότητα του υπουργού οικονομίας και οικονομικών. Εξάλλου, όπως μας ενημερώνει ο Αιμίλιος Νέγκης στον Κόσμο του Επενδυτή της ίδιας ημέρας,

Προ ημερών, ο Γ. Αλογοσκούφης δέχθηκε στο γραφείο του τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ελβετίας, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία των ελληνικών νοσοκομείων.

Φυσικά, το ενδιαφέρον τους δεν ήταν διόλου τυχαίο, καθώς συνδέεται με τα συμφέροντα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών: Pfizer, GSK, Sanofi-Aventis, Bayer, Novartis και Roche. Με βάση τα στοιχεία των ίδιων των εταιρειών, τα χρέη των νοσοκομείων μόνο για φάρμακα ανέρχονται σε 1,92 δις ευρώ έως τις 31-12-2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλογοσκούφης τούς ενημέρωσε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών. Μάλιστα, ανέφερε ότι περίπου το 1/3 θα εξοφληθεί τοις μετρητοίς, ενώ για τα υπόλοιπα δεν έχουν ακόμη ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Το γεγονός ότι το άρθρο του υπουργού υγείας βρίσκεται δημοσιευμένο μεταξύ μιας διαφήμισης της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz και της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, αποκτά μάλλον συμβολική αξία…

Advertisements

One thought on “Ελπίζω να μην αρρωστήσω περισσότερο από…

  1. Παράθεμα: Η υγεία του αμερικανού πρέσβη « Η Χελώνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s