Άρη είσαι σπίτι;

Ο υπουργός τουριστικής ανάπτυξης επισκέπτεται αυτές τις ημέρες το Ντουμπάι για να συσφίξει τους παραδοσιακούς δεσμούς της χώρας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να κλείσει κανένα πακέτο πλούσιων πετρελαιάδων που θα ‘ρθουν το καλοκαίρι για μπάνια επενδύσεις και, φυσικά, για να πάρει και καμιά ιδέα για την εδώ τουριστική ανάπτυξη.

Ειδικό βάρος έδωσε στο αγαπημένο άθλημα του κυβερνώντος κόμματος, το γκολφ. Από τη νέα κολοσσιαία εγκατάσταση γκολφ του Ντουμπάι, ο υπουργός τουριστικής ανάπτυξης δήλωσε:

«Τέτοιες δράσεις πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς, να αποτελούν παράδειγμα, γιατί σε αντίθεση με το Ντουμπάι, εμείς έχουμε τον παράδεισο και τον μετατρέπουμε σε κόλαση».

Επειδή δεν πιστεύω ότι ο υπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος για το φυσικό αντικείμενο του χαρτοφυλακίου του, εικάζω ότι προβάλλει ως επιθυμητό το ήδη συμβάν, όπως εξάλλου έχει ξανασυμβεί πρόσφατα σε ζήτημα αρμοδιότητας του υπουργείου του. Πιο πιθανό φαίνεται το ενδεχόμενο να προσπαθεί έτσι να διασκεδάσει τις αντιδράσεις.

Όσον αφορά τους αφοριστικούς μανιχαϊσμούς περί παραδείσου και κολάσεως, όλα είναι σχετικά. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πριν και το μετά του Ντουμπάι, στο πριν και το μετά του Καϊάφα, ας ρίξουμε μια ματιά στην ανατολική και μια στη δυτική Πελοπόννησο για να πάρουμε καμιά ιδέα.

Κατά τ’ άλλα, ο υπουργός προετοιμάζει το επόμενο κρατικό επενδυτικό βήμα του πλούσιου εμιράτου προς την Ελλάδα (έχει και προηγούμενα;), και χρυσώνει το χάπι περιγράφοντας τα λεφτά με σέσουλα που θα καταλήξουν σ’ ελληνικά χέρια (εδώ κι εδώ).

Η Καθημερινή, αναδεικνύοντας σήμερα τα προβλήματα των μουσείων, υποστηρίζει ότι τα μουσεία κι οι αρχαιολογικοί χώροι είναι τα εργοστάσια του τουρισμού της χώρας. Προφανώς ο υπουργός τουριστικής ανάπτυξης δεν έχει την ίδια γνώμη.

ΥΓ1. Ευκαιρία, μια που το Ντουμπάι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον υπουργό τουριστικής ανάπτυξης, να το προτείνουμε και στον υπουργό πολιτισμού. Ας βγάλουμε τα φουάρ μας να τα μετρήσουμε: βόρειο και νότιο.

ΥΓ2. Τι παίζει με το Τρίκερι;

2 σκέψεις σχετικά με το “Άρη είσαι σπίτι;

  1. Παράθεμα: Mamma mia! « Η Χελώνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close