Στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάμε για σχοινί…

Δίνοντας έμφαση στην προτεραιότητα που δίνει η Πάτρα στην εξωστρέφεια και την πολυπολιτισμικότητα, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πατρέων χθες, στο Δημαρχείο, τα μέλη της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την παρουσίαση του προγράμματος «Διαπολιτισμικές Πόλεις». Μεταξύ των προσκεκλημένων στην εκδήλωση, ΔΕΝ ήταν ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ο κ. Φούρας καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής και εξέφρασε εξαρχής την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Πάτρας στην προσπάθεια, ενώ τόνισε ότι η πολυπολιτισμικότητα αποτελεί για την αχαϊκή πρωτεύουσα μια πραγματικότητα, για γεωγραφικούς και εμπορικούς λόγους.

«Η πολυπολιτισμικότητα για την Πάτρα δεν είναι μια επιλογή, που μπορεί να την κάνει ή να μην την κάνει. Είναι μια πραγματικότητα, με την οποία είμαστε εξοικειωμένοι. Μια πραγματικότητα που την υποδεχόμαστε, την αναλύουμε και που θέλουμε να παραμείνει στο επίκεντρο των πολιτικών μας.
Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η πόλη επιθυμεί και διεκδικεί την εξωστρέφεια, που τη φέρνει σε επαφή με ευρύτερα ρεύματα
», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος. Και συμπλήρωσε: «Οπότε, τους Αφγανούς πρόσφυγες που κατοικούν παρανόμως πέριξ του λιμανιού, να τους πάρετε στα σπίτια σας». Ή μήπως δεν το είπε;

ΥΓ. Δανειστήκαμε μέρος του κειμένου από εδώ. Αναλυτικότερο είναι αυτό το ρεπορτάζ. Περιέργως, και στα δύο ρεπορτάζ, δεν καταγράφεται ούτε μια λέξη απ’ όσα ανέφεραν οι εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s