Ανοικτή επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σεπτέ εν Χριστώ αδελφέ, γνωρίζατε ότι το μνημείον το οποίον μετά τιμών σήμερον υφ’ υμών απεκαλύφθη εις τον Δήμον της Νέας Φιλαδέλφειας, το εικονίζον τον άλλοτε Πατριάρχην Κωνσταντίνον ΣΤ’, είχεν προ διετίας και πάλιν αποκαλυφθή από τον τότε δημοτικόν άρχοντα;

Advertisements

3 thoughts on “Ανοικτή επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 1. Πρωτάκουστο το συμβάν.Δεν θα σχολιάσω τις πρακτικές των δημοσίων ανδρών που τις περισσότερες φορές μοιάζουν με αυτές των δημοσίων γυναικών.
  Να σε ρωτήσω θέλω ( αν ξέρεις ) : που είναι αυτό το μνημείο,για να πάω να το φωτογραφήσω.

 2. Πρωτάκουστο, αλλά σπαρταριστό. Το άγαλμα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, την πλατεία Πατριάρχου, εμπρός από το έτερο μνημείο OTESHOP. Σ’ έχω στο μυαλό μου εδώ και μέρες για το συμβάν, αλλά είμαι σε αναζήτηση φωτογραφίας από τα προηγούμενα εγκαίνια για να μπορείς να κάνεις και την αντιπαραβολή. Πρέπει να έχει δημοσιευθεί κάτι στον τοπικό τύπο, αλλά δε το ‘χω εντοπίσει ακόμα. Πλάκα έχει επίσης ότι όλοι οι «τοπικοί παράγοντες» έκαναν γαργάρα το γελοίο γεγονός της διπλής αποκάλυψης. Στην εν λόγω περιοχή έχουν συμβεί κι άλλες αλλαγές πλακών στο παρελθόν, πάντως.

 3. Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία όπως και για το οτι με είχες στο μυαλό σου.
  Ξεκινώντας το δικό μου blog υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μείνω μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στη γλυπτική.
  Μέχρι σήμερα έχω φωτογραφήσει περίπου 700 δημόσια γλυπτά, τα περισσότερα προέρχονται από κρατικές παραγγελείες.Αν έπαιρνα πολιτική θέση σε καθένα απο αυτά θα είχα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
  Τα δημόσια γλυπτά είναι έργα Ελλήνων γλυπτών,οι περισσότεροι απόφοιτοι της Ελληνικής ανωτάτης σχολής καλών τεχνών,στημένα σε Ελληνικούς δημόσιους χώρους,άρα είναι δικά μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s