Απορίες για τα βατράχια του Πειραιά

Σήμερα το πρωί συνάντησα μια αθώα είδηση:

· Παρέμβαση στο χώρο της πλαζ «Βοτσαλάκια» διοργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουνίου, από τις 7:30 το πρωί, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Πειραιά. Με ευθύνη του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Δημήτρη Αντωνάτου και με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της περιοχής και ομάδων προσκόπων θα γίνει ανάπλαση και συντήρηση των χώρων πρασίνου και καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου.
· Επίσης, με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά, του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος της ΔΕΠΕΠ, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων θα κάνει υποθαλάσσιο καθαρισμό στην πλαζ Φρεαττύδας, την Πέμπτη 5 Ιουνίου και θα συνεχιστεί για 4 μέρες. Στις εργασίες καθαρισμού θα πάρουν μέρος 40 βατραχάνθρωποι.
· Την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 11:30 π.μ. θα βουτήξουν για να ολοκληρώσουν την επιχείρηση καθαρισμού του βυθού, την οποία θα κινηματογραφήσουν με υποβρύχια κάμερα.

Η αξιέπαινη, αν κι επικαιρική, πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά μπορεί και να ‘χε περάσει τελείως απαρατήρητη, αν αυτή η είδηση δεν με πληροφορούσε για την ύπαρξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Ως θαλάσσια Χελώνα που γίνομαι τα καλοκαίρια, είχα ειδικό ενδιαφέρον. Αλλά γιατί «Βατραχανθρώπων»; Γιατί όχι «Ερασιτεχνών Αυτοδυτών«; Γιατί όχι «Αθλητών Υποβρυχίου Κυνηγιού«; Έστω, γιατί όχι «Αυτοδυτών Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού«;

Οι απορίες μου λύθηκαν, όταν με μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο, εντόπισα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του εικονιζόμενου προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.

πρόεδρος συνδσμου ελλήνων βατραχανθρώπων

Έμαθα, λοιπόν, ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο οποίος έχει πάνω από χίλια μέλη, ιδρύθηκε το 1992 με πρώτο σκοπό «την συγκέντρωσιν εις ένα ενιαίο φορέα όλων των Ελλήνων (Βατραχανθρώπων) πτυχιούχων της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (Δ.Υ.Κ) Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών εν ενεργεία και μη». Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή από το μητρικόν Πολεμικόν Ναυτικόν, του οποίου σάρκα και αίμα είναι τα μέλη του. Αυτό αποτελεί διάκρισιν εις βάρος του, καθώς ανάλογοι σύνδεσμοι καταδρομέων χρηματοδοτούνται τακτικώς υπό του Στρατού ή του Δημοσίου εν γένει (και το παραδέχονται).

Μόνο μια απορία μου έμεινε: Υπάρχει σκοπιμότης που η επίσημη ιστοσελίς του πολεμικού ναυτικού αποκρύπτει την αρχική ονομασία της σημερινής σχολής υποβρυχίων καταστροφών;

Advertisements

One thought on “Απορίες για τα βατράχια του Πειραιά

  1. Παράθεμα: Τα βατράχια της Αθήνας « Η Χελώνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s