Τιμή δεν έχει η αλήθεια, τιμή δεν έχει ο ΟΤΕ

Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο οικονομίας και οικονομικών επιχείρησε με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον τύπο να διασκεδάσει την αρνητική δημοσιότητα της παραχώρησης της διοίκησης του οργανισμού τηλεπικοινωνιών της χώρας στην Deutsche Telekom. Οι συντάκτες της καταχώρησης δείχνουν να δυσκολεύονται να εντοπίσουν τα οφέλη αυτής της κίνησης. Οι πολίτες, λέει, ωφελούνται διότι:

γιατί ωφελούνται οι πολίτες από την πώληση του ΟΤΕ

Κατ’ αρχάς, αυτά τα επιχειρήματα έχουν ένα ενδιαφέρον, διότι ο συντάκτης αναγνωρίζει ότι μέχρι σήμερα η σχέση του ΟΤΕ με τους προμηθευτές του δεν ωφελούσε τους καταναλωτές.

Όμως η άποψη ότι «οι πολίτες θα έχουν γρηγορότερο και φθηνότερο Internet» από πού προκύπτει;

Πριν λίγες ημέρες, η εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (η οποία έχει την κακή τύχη να είναι ανεξάρτητη αρχή) δημοσίευσε τα παρακάτω στοιχεία:

τιμς adsl

Το μέσο κόστος των πακέτων υψηλής ταχύτητας ήταν 217 ευρώ/μήνα στις αρχές του 2004 και 25,3 ευρώ/μήνα στις αρχές του 2008, ήτοι υπήρξε μείωση τιμής της τάξης του 88,3%.

Το μέσο κόστος των πακέτων χαμηλής ταχύτητας ήταν 75 ευρώ/μήνα στις αρχές του 2004 και 19,7 ευρώ/μήνα στις αρχές του 2008, ήτοι μείωση 73,7%.

Επειδή η συνέχιση αυτής της τάσης φαντάζει αυτονόητη (οι τιμές της πρόσβασης στο Internet ίσως είναι οι μόνες που μειώνονται τα τελευταία χρόνια στις μετρήσεις του «καλαθιού της νοικοκυράς» που διεξάγει η στατιστική υπηρεσία), αναρωτιέμαι: Γνωρίζει η δεξιά του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών τι ποιεί η αριστερά του; Υφίσταται πράγματι η στρατηγική που διαφημίζει η κυβέρνηση; Μήπως οι ανακοινώσεις του πρόσφατου παρελθόντος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Ή απλώς ο συντάκτης της ολοσέλιδης καταχώρησης του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών θα έγραφε οτιδήποτε ελκυστικό για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης για την παραχώρηση της διοίκησης του οργανισμού τηλεπικοινωνιών της χώρας;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s