Τα βατράχια της Αθήνας

Ασχολήθηκα πριν λίγες μέρες με τα συμπαθή βατράχια του Πειραιά, για λόγους φυσιογνωμικούς και γλωσσικούς, μάλλον.

Πίστευα ότι δε θα έπιανα ξανά με το ίδιο θέμα, μέχρι που το μάτι μου έπεσε σ’ αυτή την είδηση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων-Σύνδεσμο Αθηναίων Καταδρομέων (ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ) σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Επισκέφθηκα, την ιστοσελίδα του συνδέσμου, όπου η είδηση συνοδευόταν από φωτογραφίες της εκδήλωσης για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στον Λυκαβηττό. Παρακάτω βλέπουμε τον δήμαρχο της Αθήνας να χαιρετά μερικούς εκ των εθελοντών του ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ, οι οποίοι φορούν διακριτικά του ελληνικού στρατού, στον οποίον δεν ανήκουν πλέον περισσότερο απ’ όσο εγώ, που έχω λευκό απολυτήριο, πέταξα τη στολή μου κι άφησα πάλι μούσια.

Ο δήμαρχος της Αθήνας είπε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων:

Βεβαίως -επειδή η λέξη ευθύνη είναι κάτι το σπάνιο στην ελληνική πολιτική γραμματική- αν περιμένω εγώ να πάρει πρώτα φωτιά ένας λόφος και ύστερα να ψάχνω να βρω ποιος έχει την ευθύνη, τότε θα θρηνήσουμε έναν ακόμη καμένο λόφο πρασίνου. Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση, «πραξικοπηματικά» αν θέλετε, να δράσουμε από μόνοι μας. Έτσι, μπορεί να ξεκινήσαμε από πέρυσι ερασιτεχνικά, αλλά φέτος οι πυροσβέστες εθελοντές έφεδροι, η Δημοτική Αστυνομία και εθελοντές του Δήμου ενώνουμε τις δυνάμεις μας και πιστεύω ότι αν ποτέ χρειαστεί να δράσουμε άμεσα βοηθώντας το έργο της Πυροσβεστικής θα το κάνουμε αποτελεσματικά.

Ο πρόεδρος του ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ δήλωσε:

Ευχαριστούμε πολύ κύριε Δήμαρχε για το πρακτικό πνεύμα που διαθέτετε και πιστεύω ότι οι Αθηναίοι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον Δήμαρχο που έχουν. Η εποχή μας είναι η εποχή του ενεργού πολίτη. Αυτό προσπαθούμε να δώσουμε στους νεότερους να δώσουμε ως δίδαγμα και να μην τα περιμένουμε όλα από το Κράτος. Όλοι οι πολίτες διαθέτουμε το ρόλο του εθελοντή, γιατί έχουμε όλοι μας φιλότιμο. Είναι συνέχεια του φιλότιμου ο εθελοντισμός. Το 2004 η Αθήνα βοήθησε στην πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων με τεράστια επιτυχία. Τώρα που απειλείται κάθε καλοκαίρι η χώρα μας και ο Δήμος μας, πρέπει όλοι οι ενεργοί πολίτες να δώσουν τη δική τους βοήθεια.

Καλά τα λέει ο κ. εφ. Τχης (ΚΔ).

Ο ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ έχει στο παρελθόν εκφράσει κι άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις: έχει προβεί σε πρόταση νόμου για τους εφέδρους (με ενδιαφέρουσα τεκμηρίωση), έχει διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη κονδυλίων υπέρ των αναγνωρισμένων σωματείων εφέδρων και την απουσία τους από τον επιστρατευτικό σχεδιασμό των επιτελείων και του υπουργείου εθνικής αμύνης, έχει τιμήσει έναν αντιπρόεδρο της βουλής για πράξεις εξαίρετες προς την πατρίδα.

Για να δούμε πόσο σύντομα θα συναντήσουμε τον επόμενο σύνδεσμο στρατιωτικής προελεύσεως στην ειδησεογραφία της ημέρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close