Όχι πια δάκρυα!

«Η φωτογραφία δεν μπορεί να αρκείται στο να παίρνει εικόνες, πρέπει πρώτα απ’ όλα να παίρνει θέση (…). Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί φωτογράφοι, γι’ αυτό ούτε και φωτογραφικά αντικείμενα χωρίς γνώμη», υποστηρίζει ο Κλοντ Ροΐ. Κάθε φωτογραφία ορίζεται από μια διαμεσολάβηση, αυτήν του φωτογράφου κι από μια αποδοχή, αυτήν του φωτογραφιζόμενου. Πάνω σ’ αυτό το πάντοτε ανοιχτό θέμα βασίζεται μάλιστα η ύπαρξη ενός ολόκληρου κλάδου της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της λεγόμενης «οπτικής ανθρωπολογίας». Οι πρωτοπόροι πορτρετίστες της φωτογραφίας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, όπως ο Ναντάρ κι ο Μπρέιντι, έχουν πολλά να μας διδάξουν γι’ αυτό.

Σίγουρα;

Όχι, αγαπητοί αναγνώστες. Στα πλαίσια της συγκέντρωσης του δικαιώματος της απόφασης στα χέρια των ολίγων και της χρήσης της τεχνολογίας με σκοπό τη διεύρυνση αυτής της συγκέντρωσης και την κυριαρχία, η Sony παρουσιάζει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον ιδανικό κόσμο.

Όχι πια δάκρυα!

Όχι πια δάκρυα!

Σ’ αυτή την οργουελική δυστοπία ο θλιμμένος δεν έχει θέση. Η επικούρεια επιθυμία για ηδονή υποβαθμίζεται σε χαμόγελο της Colgate.

Όχι πια δάκρυα! Και δε θα ξαναδούμε εικόνες όπως αυτή…

Advertisements

One thought on “Όχι πια δάκρυα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s