Πόσο αξίζει μια ζωή;

Γενικώς είμαι του αντιμιλιταριστικού, αλλά δεν μπορώ ν’ αντισταθώ όταν διαβάζω σήμερα στην Καθημερινή ότι:

Σε επιτελική θέση μετατέθηκε ο αντισυνταγματάρχης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο διοικητής στο στρατόπεδο του Κιλκίς, όπου βρέθηκε νεκρός πριν από λίγες ημέρες 20χρονος στρατιώτης, ομογενής από τη Γεωργία. Η σορός του άτυχου νέου βρέθηκε 11 ολόκληρες ημέρες μετά τον θάνατό του, που πιθανολογείται ότι οφείλεται σε ναρκωτικά, σε αποθήκη κοντά στα μαγειρεία. Τη διοίκηση του στρατοπέδου θα αναλάβει άλλος αντισυνταγματάρχης, ενώ πιθανές ευθύνες αξιωματικών ή υπαξιωματικών ενδέχεται να προκύψουν από την ΕΔΕ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αφού έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, γιατί οι αρμόδιοι αξιωματικοί (διοικητής μονάδας, διοικητής λόχου κλπ) δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα; Αν τίθενται σε αμφισβήτηση οι διοικητικές ικανότητες του αντισυνταγματάρχη, τότε γιατί μετατίθεται σε επιτελική θέση, όπου, πιθανόν, θα του ανατεθούν και πάλι διοικητικά καθήκοντα;Για άλλη μια φορά, ένα εξωφρενικό περιστατικό που λαμβάνει χώρα σε στρατόπεδο κρύβεται κάτω από το χαλί.

Ο μόνος λόγος που έχει ληφθεί υπ’ όψιν στην απόφαση μετάθεσης του διοικητή, νομίζω πως είναι η προφανής αδυναμία του να ασκήσει σήμερα διοίκηση, με το ηθικό των φαντάρων στο μηδέν και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του κάτω από το μηδέν.

Η στρατιωτική ιεραρχία, σ’ όλες τις βαθμίδες της, νοιάζεται για την κατά το δυνατόν ανώδυνη εσωτερική λειτουργία του στρατεύματος. Σε μια κρίσιμη στιγμή όπως αυτή, επιλέγει τον λιγότερο οδυνηρό δρόμο για την ίδια.

Δε θα μας αφορούσε καθόλου ως πρόβλημα αυτό, αν δε βρίσκονταν στα χέρια τέτοιων ανθρώπων οι ζωές δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών που υπηρετούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, εφαρμόζοντας ως οφείλουν το νόμο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s