Εισπρακτικές εταιρείες, νεκροθάφτες και κοράκια

Τις τελευταίες ημέρες, στο φως της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία του πολίτη, υποτίθεται, ετέθη έντονα και το ζήτημα των εισπρακτικών εταιρειών και των πρακτικών τους. Το αρμόδιο υπουργείο οικονομίας και οικονομικών πήρε «πρωτοβουλία» για «νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας» τέτοιων εταιρειών. Και η διοίκηση της εθνικής τράπεζας, για να μας δείξει την «εταιρική κοινωνική ευθύνη» της, υποχρέωσε σε παραίτηση τον γενικό διευθυντή λιανικής τραπεζικής, ο οποίος έκανε business as usual αγνοώντας το αρνητικό επικοινωνιακό κλίμα.

Διότι περί αυτού πρόκειται: Ο διευθυντής πάει σπίτι του (ή μάλλον σε άλλη υπηρεσία της τράπεζας) και η διοίκηση της τράπεζας δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, τώρα που χρειάζεται.

Μ’ ένα τελείως πρόχειρο ψάξιμο στο Google, ορίστε ένα άρθρο για τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών στην Ελευθεροτυπία πριν από πέντε περίπου χρόνια. Φυσικά το αρμόδιο υπουργείο τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα, τώρα χρειάζεται να παρθεί «πρωτοβουλία». Ισχύει φυσικά αυτό που έγραφα πριν λίγες ημέρες για το υπουργείο δικαιοσύνης.

Αλλά μην ψάχνεις ψύλλους στ’ άχυρα, θα μου πει κανείς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s