Για τη δύναμη της πράξης

Πριν από δέκα περίπου μήνες, εν μέσω της υπόθεσης Ζαχόπουλου και με την ευκαιρία της ψήφισης στη βουλή του σχετικού νόμου, αναφερθήκαμε αρνητικά στην λεόντειο σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με την Microsoft. Ευτυχώς, ορισμένοι δεν αρκούνται στην γκρίνια όπως εμείς και προχωρούν σε πολύ συγκεκριμένες δράσεις, στα πλαίσια των νομικών δυνατοτήτων που υφίστανται.

Έτσι, τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά εξηγήσεις από το ελληνικό δημόσιο για τη σύμβαση αυτή. Περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια, βέβαια, αλλά οι εορτασμοί του περασμένου Γενάρη σίγουρα δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Μου φαίνεται σχεδόν δεδομένο ότι ορισμένοι σ’ αυτή τη χώρα θεωρούν ότι όλοι οι υπόλοιποι τρώνε κουτόχορτο. Καμιά φορά έχουν δίκιο κιόλας. Τις φορές, βέβαια, που αποκαλύπτονται οι παρεκκλίσεις, λαθροχειρίες, παρανομίες τους, εκείνες τις φορές που αποκαλύπτονται οι προθέσεις τους, δηλαδή, αυτοί οι τύποι σφυρίζουν αδιάφορα.

Ευτυχώς, κάποιοι άλλοι δεν έχουν πέσει για ύπνο μετά τη Στιγμή της Αλήθειας!

Εδώ θα βρείτε ένα ιστορικό της υπόθεσης ελληνικού δημοσίου-Microsoft από το 2006 μέχρι σήμερα, ενώ στο παρακάτω βίντεο ο καλός μπλόγκερ και δραστήριος δικηγόρος e-lawyer δίνει μια σύντομη εικόνα του τι έχει συμβεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close