Φιάσκο στο υπουργείο εσωτερικών

Μια δημοσίευση στο athens indymedia αποκαλύπτει μια εξαίσια «τρύπα» στο νέο, σύγχρονο και καλά σύστημα που εξυπηρετεί τα ΚΕΠ: Κάποιος φωστήρας έφτιαξε λογαριασμούς για όλους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ βάζοντας το ίδιο (!) αρχικό password. Ναι, είναι ένα από τα γνωστά εκατό χειρότερα password: «1111».

Για οκτώ ολόκληρες ημέρες και βάλε (!) όλοι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ έχουν το ίδιο password, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της σχετικής διεύθυνσης προγραμματισμού και εφαρμογών» της υπηρεσίας ανάπτυξης πληροφορικής της γενικής γραμματείας δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του υπουργείου εσωτερικών. Με τις υγείες σας. Αναρωτιέται κανείς ποιος πληρώνεται για τέτοια παιδαριώδη λάθη. Το γεγονός ότι το σύστημα δεν είναι ακόμη σε «παραγωγική χρήση» δεν είναι διόλου ελαφρυντικό για τους ανευθυνοϋπεύθυνους που χειρίζονται προσωπικά δεδομένα στην κρατική μηχανή.

Για την ιστορία, κι επειδή προβλέπω ότι είναι ζήτημα ωρών να εξαφανιστούν από τη νέα «πύλη» των ΚΕΠ, ιδού οι οδηγίες και η σχετική επιστολή με την υπογραφή του υφυπουργού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close