Κρίση, συνδικαλισμός και ελληνικός κομματισμός

Όταν βιώνει κανείς μια οργάνωση εργασίας που λειτουργεί ως περιστρεφόμενη πόρτα, όπου οι άνθρωποι μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι δυνατόν να σφυρηλατηθούν δεσμοί. Οι σχέσεις των ανθρώπων που βιώνουν την ίδια κατάσταση είναι επιφανειακές, άλλωστε δεν προλαβαίνουν να γνωριστούν καλά. Δεν αναπτύσσουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους αλλά ούτε και αλληλεγγύη. Εδώ εντοπίζεται άλλωστε και η δυσκολία να οργανώσει κανείς ανθρώπους της «νέας οικονομίας» σε συνδικάτα.

τονίζει ο κοινωνιολόγος Ρίτσαρντ Σένετ στην Deutsche Welle. Βέβαια αυτά αφορούν τον δυτικό κόσμο. Γιατί στην Ελλάδα συμβαίνουν άλλα πράγματα. Να, ας πούμε, ποιοι είναι οι αρχισυνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, από την Ελευθεροτυπία:

Μετά την επιλογή του για την Ευρωβουλή, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκης επιθυμεί να μείνει ταυτόχρονα και στη θέση του γραμματέα της ΓΣΕΕ. […] Ουδείς προβάλλει σοβαρές αξιώσεις σαν μεταβατική λύση ή για τη διαδοχή. Ο πιο προβεβλημμένος από τους εναπομείναντες είναι ο Φιλ. Ταυρής, ο οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας […] Από την πλευρά των εσωκομματικών του αντιπάλων υποστηρίζεται ότι ο κ. Ταυρής είναι ήδη συνταξιούχος από τη Γενική Τράπεζα.

Επίσης αδύνατες υποψηφιότητες είναι των:

* Φ. Αγαδάκου, εκπροσώπου της ΓΣΕΕ στο Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (αντιπρόεδρος) ο οποίος, εκ παραλλήλου, ανέλαβε και (διορισμένος) πρόεδρος του Ολυμπιακού Χωριού.

* Ε. Καλύρη, ο οποίος μόλις πρόσφατα αποχώρησε από τη ΓΣΕΕ, αφού προτίμησε θέση παρά τον υπουργό Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκη.

* Γ. Καλλιάνου, που αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί (πρόωρα) από την Ολυμπιακή.

Η σχέση, δηλαδή των αρχισυνδικαλιστών με τον κόσμο της εργασίας είναι όση και η σχέση του φάντη με το ρετσινόλαδο, που έλεγε κι η σ. Αλέκα χθες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s