Τι εννοεί ο ποιητής;

Ο συμπαθέστατος Γιάννης Πρετεντέρης γράφει σήμερα στο Βήμα σε σχέση με την πρώτη τοποθέτηση της πρυτανείας του ΕΜΠ για το ζήτημα της ποινικής δίωξης για το Athens Indymedia:

«πρόκειται για πολιτική δίωξη που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της διακίνησης των ιδεών». Τι εννοεί ο ποιητής; Οτι σε ολόκληρη την Ελλάδα οι διακίνηση των ιδεών παρεμποδίζεται και ευτυχώς που εκατό «αντιεξουσιαστές» κατέλαβαν το Πολυτεχνείο για να τις διακινούν ελευθέρως; Μην τρελαθούμε εντελώς!

Ο Γ. Πρετεντέρης πιστεύει προφανώς ότι οι αναγνώστες του δεν διαβάζουν τις υπόλοιπες στήλες της εφημερίδας που εργάζεται. Διότι αν δεν το πίστευε, θα έμπαινε στον κόπο να πει ότι ο πρύτανης κι οι αντιπρυτάνεις του διώκονται διότι το indymedia «εκπέμπει» (sic!) από σέρβερ του ΕΜΠ κι όχι διότι «εκατό «αντιεξουσιαστές» κατέλαβαν το Πολυτεχνείο». Βέβαια κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι ψιλά γράμματα για τον ευυπόληπτο δημοσιογράφο.

Δεν είναι και πιο ωραίος τύπος, βέβαια, ο πρύτανης του ΕΜΠ, ο οποίος, κάτω από την πίεση της δεξιάς και της δεξιότερης, ετοιμάζει την υπεράσπισή του:

Ο ίδιος ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρης επανήλθε σήμερα μέσω του ραδιοσταθμού Θέμα 989, διευκρινίζοντας ότι η παρούσα πρυτανεία βρήκε το συγκεκριμένο Δικτυακό Τόπο όταν ανέλαβε. Αποφάσισε δε να τον φιλοξενήσει, διότι θεωρούσε ότι είναι μια μορφή ενημερώσεως.

«Μάλιστα οι διωκτικές αρχές επανειλημμένα μου έχουν πει ότι ευτυχώς που υπάρχει αυτό το σάιτ και ενημερωνόμαστε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το χειρότερο όλων, είναι ότι κανείς εξ αυτών δεν γνωρίζει το τι γράφεται στο athens indymedia και φυσικά, τα προβλήματα που εδώ και χρόνια έχουν ανακύψει εκεί (ενδεικτικά).

Αλλά, βέβαια, το ζήτημα που απασχολεί τον καλό δημοσιογράφο και τον ικανό πρύτανη είναι διαφορετικό…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s