Πάμε για ψώνια με τον @chrisochoidis

Το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας απαντά σήμερα σε δημοσιεύματα του ακροδεξιού τύπου και αντίστοιχων μπλογκς σε σχέση με τα διακριτικά στις στολές των αστυνομικών και εκθέτει τραγικά τον υπουργό προστασίας του πολίτη:

Διευκρινίζεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε πρόσφατα δημοσιεύματα, για αλλαγή του εθνοσήμου ή άλλων εμβλημάτων των στολών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στον ισχύοντα Κανονισμό Στολής (7012/6/103 από 16-07-2009 Απόφαση κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, ΦΕΚ. 1426 τεύχος Β΄).

Με πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, (η οποία επισυνάπτεται), υπενθυμίζεται στο αστυνομικό προσωπικό, μεταξύ άλλων, να φέρει κανονικά τη στολή του (αριθμοί μητρώου – δηλωτικοί της ταυτότητας, κλπ.) ενώ καθιερώνεται και ειδικός διακριτικός αριθμός στο κράνος των αστυνομικών, που υπηρετούν στις Υποδιευθύνσεις Αποκατάστασης Τάξης.

Μέχρι ο υπουργός εσωτερικών να καταφέρει να εφαρμόσει την εξαγγελία του για την δωρεάν πρόσβαση στα ΦΕΚ, ας βασιστούμε στο πρόσφατο ρεπορτάζ του Ιού της Ελευθεροτυπίας για το περιεχόμενο του κανονισμού που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 1426 τεύχος Β/2009.

Όσον αφορά τα «διακριτικά δηλωτικά ταυτότητας», η παρουσία τους περιορίζεται ακόμη περισσότερο σε έξι μόνο στολές: 7β («παρατάξεων και παρελάσεων»), 8 («περιπάτου – υπηρεσίας»), 8β κι 8ε («υπηρεσίας»), 8β/1 (δερμάτινη «υπηρεσίας» ζητάδων) κι 8δ («εκστρατείας επιχειρήσεων»).

Μόνο η τελευταία εμπλέκεται κι εδώ σε «εκτέλεση εξωτερικής μάχιμης υπηρεσίας τάξης». Τούτη τη φορά, ωστόσο, ο κανονισμός προβλέπει και κάποιες απροσδιόριστες εξαιρέσεις: «πλην των περιπτώσεων που θα διαταχθεί διαφορετικά» από τον επικεφαλής Αστυνομικό Διευθυντή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παντελής απουσία της νεοσύστατης «Ομάδας Δέλτα» απ’ αυτό το επίσημο ενδυματολόγιο. Η -μη εικονιζόμενη στο ΦΕΚ- στολή 8β/2, που περιγράφεται ως πανομοιότυπη με τη «μάχιμη» 8δ «με τη διαφορά ότι φέρεται προστατευτικό κράνος και χειρόκτια [γάντια] μακριά από δέρμα ή δερματίνη μαύρου χρώματος», ταιριάζει ωστόσο κουτί με την αμφίεση του εν λόγω ειδικού σώματος. Και, φυσικά, σε αντίθεση προς τη στολή των «κανονικών» ζητάδων της Τροχαίας, δεν περιλαμβάνει κανενός είδους «διακριτικά δηλωτικά ταυτότητας».

Ανώνυμες παραμένουν οι στολές της ΥΑΤ (αριθ. 9) και των ΕΚΑΜ (αριθ. 9α – 9δ), ενώ επαναλαμβάνεται επί λέξει και η προηγούμενη ρύθμιση για τους κουκουλοφόρους εκαμίτες. Όσο για τις κουκούλες των κρανοφόρων, που εκτός από τον αριθμό μητρώου εξαφανίζουν και τα πρόσωπά τους – ε, αυτές μπορεί να τις δανείζονται, απλώς, από τους «αντιτρομοκράτες» συναδέλφους τους…

Η απόφαση του αρχηγού της ελ.ας. που επισυνάπτεται στην παραπάνω ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ημερομηνία 24/1/10 και αναφέρεται σε μια ακόμη απόφαση της 31/12/09 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 18/1/10.

Άραγε αυτή είναι η απόφαση για την οποία εκδίδεται δελτίο τύπου από το αρχηγείο της αστυνομίας στις 8/1/10;

Πακέτο! Αν και οι εξαγγελίες είναι τζάμπα, δεν γίνεται να τους έχεις όλους ευχαριστημένους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close