Ο φασισμός στα σώματα ασφαλείας και η προχειρότητα της αριστεράς

Δεν είναι έκπληξη ότι τα σώματα ασφαλείας είναι φωλιά φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών:

Για την άποψη αυτή συνηγορούν πολλά στοιχεία. Ένα εξ αυτών, είναι η σημερινή απλόχερη υποστήριξη του λαϊκού ορθόδοξου συναγερμού στους φασίστες λιμενικούς. Ένα ακόμη, είναι η συνύπαρξη-συνεργασία των ΜΑΤ με την χρυσή αυγή στους δρόμους της αθήνας, σε διάφορες περιστάσεις. Ένα τρίτο, είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στα εκλογικά τμήματα της άλλοτε κόκκινης Καισαριανής όπου ψηφίζουν τα κορίτσια των ΜΑΤ (να με συγχωρήσουν οι αναγνώστριες, η ειρωνεία απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό και δεν πρόκειται για σεξιστικό αριστερισμό!).

Λαμβάνοντας υπόψη και την παραδοσιακή σύνδεση μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και φασισμού στην Ελλάδα, από εποχής Μεταξά, κανείς δε θα ‘πρεπε να νιώθει την παραμικρή έκπληξη. Νομίζω πως το μόνο αίσθημα που δικαιολογείται είναι ένας κάποιος φόβος για το πού είναι έτοιμες να φτάσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις όπως τα ελληνικά σώματα ασφαλείας.

Εκείνο, όμως, που είναι εξωφρενικό, είναι η προχειρότητα της πλέον οργανωμένης αριστεράς απέναντι σε τέτοια γεγονότα που θα ‘πρεπε να λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί της.

Τουλάχιστον τρία λάθη αυτής της αριστεράς καταγράφονται σήμερα, μετά τη δημοσιοποίηση του παραπάνω βίντεο από την Ελευθεροτυπία. Ο Δημήτρης Αγγελίδης, σε πρώτη φάση, έχοντας ένα εξαιρετικό ντοκουμέντο στα χέρια του, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του ως συντάκτης της εφημερίδας. Και παίρνει στο λαιμό του τρεις αριστερές συλλογικότητες, οι οποίες, ως συνήθως, δεν μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώσουν τα δεδομένα.

Πρώτα, το πλέον αρμόδιο Δίκτυο Σπάρτακος αποτυγχάνει στην αναγνώριση των διακριτικών των παρελαυνόντων. Μετά, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν να προλάβουν να καταθέσουν ερώτηση στη βουλή, όμως προς λάθος υπουργό. Τέλος, η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα (που δεν πρόκειται να γίνει, φαντάζομαι) έξω από λάθος υπουργείο.

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι και πολύ διαφορετικά στο στρατό. Έχουμε εξάλλου ασχοληθεί κι εδώ δυο φορές με βατράχια.  Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η αριστερά, από το δρόμο ως το κοινοβούλιο μπορεί να ξαστοχάει έτσι.

Μπράβο στο σύλλογο των αντιρρησιών συνείδησης που είναι προσεκτικότερος κι άρα πιο σοβαρός.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s