Μετά τη χρεωκοπία των αστικών σχηματισμών

Επίκαιρο;

Νομίζω ότι, είναι ίσως λίγο παράξενο αυτό, αλλά με το κενό αυτό που δημιουργείται από τη χρεωκοπία των αστικών σχηματισμών, με την όξυνση αυτή που δημιουργείται κάτω στη χώρα για πρώτη φορά διαγράφεται μια προοπτική πλήρως κλιμακωμένη και ξεκάθαρη, που μπορεί να οδηγήσει τον λαό μας στη εθνική δημοκρατική αλλαγή και ενδεχόμενα να μας οδηγήσει και σε σοσιαλδημοκρατικούς μετασχηματισμούς. Είναι αδύνατο όμως να έχουμε οποιαδήποτε τέτοια προοπτική εάν δεν έχουμε ένα ισχυρό φορέα μιας τέτιας πορείας, ένα ισχυρό εργαλείο, το κόμμα της εργατικής τάξης, ένα μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα, ένα ΚΚΕ με δυνατές οργανώσεις, διακλαδωμένο από πάνω μέχρι κάτω με πίστη και εφαρμογή του πνεύματος του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και με νέες μοντέρνες μεθόδους και αντιλήψεις για την ταξική πάλη.

Πρόκειται για δυσεπίλυτο κουίζ. Διότι το κείμενο αυτό έρχεται από το μακρινό 1968. Πρόκειται για κάτι από αυτά που είπε τότε αυτός σε αυτή τη διαδικασία.

Που πάει να πει ότι ο καθένας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο πού δείχνει την εμπιστοσύνη του και πώς οργανώνει τη δραστηριότητά του στο επερχόμενο διάστημα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s