Αστυνομία, δημόσια δεδομένα και προσωπικά δεδομένα

Καιρό έχουμε ν’ ασχοληθούμε με την αστυνομία και το ΥΠΡΟΠΟ, εξαιτίας των σοβαρών εξελίξεων στο πεδίο της κρίσης. Κάπου σαν να λούφαξε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ αυτές τις δύσκολες μέρες. Όμως, σήμερα, μια ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και μια της ΓΑΔΑ μάς ξαναφέρνουν κοντά στους προστάτες μας.

Η δεύτερη ανακοίνωση, αυτή της ΓΑΔΑ, αναφέρεται στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος πορτοφολάδων που δραστηριοποιούνταν στη γραμμή του ΗΣΑΠ. Καλό αυτό, λέει κανείς. Και διαβάζει στην ανακοίνωση:

Με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα είχε δοθεί η άδεια, και επί 20ήμερο, λαμβάνετο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, από το οποίο προκύπτουν τα πρόσωπα, η μεταξύ τους σχέση και οι κινήσεις τους στη Πλ. Βικτωρίας.

Ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί τέτοια μέσα, με ή χωρίς την άδεια εισαγγελέα, είναι γνωστό. Εκείνο που είναι καινοφανές, είναι η δημοσίευση ενός βίντεο της παρακολούθησης στην ιστοσελίδα της αστυνομίας! Προφανώς στην «μπλογκόσφαιρα» υπάρχουν άνθρωποι κατά πολύ αρμοδιότεροι για ν’ αποφανθούν για τη νομιμότητα μιας τέτοιας πράξης, οπότε εγώ απλώς σχολιάζω το ειρωνικόν της υπόθεσης η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ να συμπίπτει με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ περί «ανοιχτής πρόσβασης στα δημόσια δεδομένα«.

Επειδή δεν ξέρω πόσο θα μείνει το βίντεο αναρτημένο στη σελίδα της αστυνομίας, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s