Το τραμ το τελευταίο

Πρόταση συνδυασμένης ανάγνωσης, μάθημα προς κάθε ενδιαφερόμενο για τους σκοπούς των δημοσίων συγκοινωνιών και την ελεύθερη επιχειρηματική δραστηριότητα:

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας αποφασίζει τη διακοπή της λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 400, «Αξιοθέατα της Αθήνας», λόγω μειωμένης κίνησης, από την 1η Ιουνίου. Η Καθημερινή καλύπτει το θέμα, με εύλογα ερωτήματα της συντάκτριας για τη σκοπιμότητα της κατάργησης.

Λίγες μέρες αργότερα, η Καθημερινή αναπαράγει τη γκρίνια της εταιρείας City Sightseeing η οποία έχει δρομολογήσει δικά της λεωφορεία που κάνουν περίπου αυτό που έκανε η γραμμή 400 του ΟΑΣΑ. Η εταιρεία παραπονιέται για τις πορείες και το αίσθημα ανασφάλειας που έχουν οι επιβάτες των λεωφορείων όταν κινούνται μ’ αυτά στην Αθήνα. Τέλος, η έτερη συντάκτρια δε διστάζει να μεταφέρει την ενόχληση της εταιρείας City Sightseeing από τη δραστηριοποίηση ενός ανταγωνιστή στην ίδια αγορά:

Τα εν Ελλάδι γραφεία της ξένης εταιρείας γίνονται καθημερινά αποδέκτες σωρείας παραπόνων από τουρίστες που ξεκινούν την ξενάγηση με το ένα λεωφορείο, σε κάποιο σημείο μπερδεύονται από την ομοιότητα και επιβιβάζονται στο «άλλο», όπου τους ζητείται να πληρώσουν ξανά εισιτήριο. H εταιρεία Somaco Α. Ε., νόμιμος εκπρόσωπος της αγγλικής μητρικής City Sightseeing Ltd στην Ελλάδα, έχει καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της εταιρείας «Μαρινάκης ΑΞΕΤΕ».

Τα συμπεράσματα δικά σας, γιατί τα έχουν εύκολα τα δικαστήρια.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το τραμ το τελευταίο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close