Ο ΠΑΟ ώρισε ως εκπρόσωπο του τον κ. Βγενόπουλο

Αθλητική Ηχώ, 25/7/1956, σελ. 4

Οκέι, προβοκατόρικος ο τίτλος της ανάρτησης, αλλά είχε πλάκα το εύρημα στο ηλεκτρονικό αρχείο της Αθλητικής Ηχούς. 54 χρόνια πριν, εν όψει της γενικής συνέλευσης της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ), το ερασιτεχνικό σωματείο του ΠΑΟ ορίζει τον εκπρόσωπό του στην ένωση:

Ο Παναθηναϊκός, κατόπιν χθεσινής αποφάσεως του συμβουλίου του, ώρισεν εκπρόσωπον εις το νέον συμβούλιον της ΕΠΣΑ τον κ. Α. Βγενόπουλον, ο οποίος προορίζεται δια την θέσιν του προέδρου. Έτσι ο ακούραστος σύμβουλος του Παναθηναϊκού θα επωμισθή δι’ εν ακόμη έτος, ήτοι το έβδομον κατά σειράν, τας ευθύνας της διοικήσεως του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος του κειμένου της Αθλητικής Ηχούς είναι ο παππούς του γνωστού σήμερα επιχειρηματία που εξακολουθεί ν’ ασχολείται με τα του Παναθηναϊκού. Δεν γνωρίζω και δεν προλαβαίνω να ψάξω τον βίο του μεταπολεμικού παράγοντα που φαίνεται πως επί χρόνια έπαιξε ρόλο στον Παναθηναϊκό, πριν αποστασιοποιηθεί απ’ αυτόν και βάλει φωτιά στην ΕΠΟ (έτσι πρόχειρα τα δυο λινκ, θα πρέπει να γίνει πιο αναλυτική έρευνα για να θεμελιωθούν οι ισχυρισμοί).

Άλλα δυο ευρήματα απ’ το ξεφύλλισμα της Αθλητικής Ηχούς θα τα κρατήσω για άλλη φορά…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s