Οι τράπεζες κι ο τύπος

Η χθεσινή «πρόταση γάμου» της Τράπεζας Πειραιώς δεν μπορούσε παρά να μας θυμίσει αυτό το άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν δέκα μέρες στην Καθημερινή. Μεταξύ άλλων, γράφει ο Γιώργος Μαντέλας:

Τα stress tests, στα οποία θα υποβληθούν οι ελληνικές τράπεζες φέτος το καλοκαίρι θα αποτελέσουν τη «λυδία λίθο» των αλλαγών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Αναλόγως των αποτελεσμάτων τους, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το αν και ποιες κινήσεις θα γίνουν. Κορυφαία τραπεζικά, στελέχη τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζουν κρίσιμες λεπτομέρειες ως προς το θέμα εξηγούν στην «Κ» ότι «οι διερευνητικές επαφές θα ξεκινήσουν σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των αποτελεσμάτων και θα πάρουν την τελική τους μορφή το αργότερο έως το τέλος του έτους». Οπερ σημαίνει ότι το τελευταίο τετράμηνο του 2010 θα είναι από τα πιο αποφασιστικά στη διαμόρφωση της τελικής εικόνας που έχει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος κατά τα προσεχή χρόνια. Κατά συνέπεια, όποιοι αναμένουν δραματικές αλλαγές, προς την κατεύθυνση της στρατηγικής συγκέντρωσης δυνάμεων, μέσα στο καλοκαίρι, μάλλον αδίκως περιμένουν.

Είναι πραγματικά αστείο το πόσο έξω μπορεί να πέσει ένας δημοσιογράφος – ή μήπως εξέφραζε απλώς τις απόψεις της Εθνικής Τράπεζας για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα; Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας στην ευθεία πρόκληση που της γίνεται. Μας ενδιαφέρει να δούμε και τη στάση της κυβέρνησης. Για να δούμε τι χαρτιά θα πάρει ο καθένας σ’ αυτό το γύρο. Δε χρειάζεται βέβαια να πούμε πολλά για το πόσο δίκιο έχει ο Greek Rider.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s