Ψήφος μεταναστών και ομογενών: άλλη μια αποτυχία

Πανηγυρίζει για την αποτυχία του θεσμού της ψήφου μεταναστών και ομογενών το αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών, καθώς, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου

διαψεύδονται όλοι όσοι επίμονα διακήρυσσαν τους τελευταίους μήνες ότι το μέτρο της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές αποβλέπει δήθεν στη ψηφοθηρία, αλλά και καταρρέουν παταγωδώς τα φοβικά μυθεύματα περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης του εκλογικού σώματος.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι μόλις 10.097 νόμιμοι μετανάστες και 2.655 ομογενείς που ζουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα μπήκαν στον κόπο να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους. Ο αναλυτικός κατάλογος των νεοεγγεγραμμένων κατά δήμο προξενεί κατάθλιψη στον αναγνώστη: Μονοψήφιος αριθμός νομίμων μεταναστών και ομογενών επιλέγει να ψηφίσει στη μεγάλη πλειοψηφία των δήμων της χώρας, ειδικότερα στις αγροτικές περιοχές. Άγνοια, φόβος ή αδιαφορία, όποιος κι αν είναι ο λόγος γι’ αυτό, η αποκαρδιωτική εξέλιξη μιας επί της αρχής θετικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας δίνει άλλη μια ένδειξη της χαμηλής συνοχής της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Advertisements

3 thoughts on “Ψήφος μεταναστών και ομογενών: άλλη μια αποτυχία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s