«Το κεραμίδι»: Όψεις ακαδημαϊκής διαφθοράς

Ο Απόστολος Λακασάς γράφει σήμερα στην Καθημερινή για το χάος των φοιτητικών εστιών:

Διακόσια πενήντα ευρώ τον μήνα για γκαρσονιέρα στο πανεπιστήμιο! Τόσο ήταν το ενοίκιο για ένα δωμάτιο φοιτητικής εστίας στην Αθήνα, το οποίο κάποιοι παλιοί φοιτητές το επινοικίαζαν βγάζοντας ένα πολύ καλό μηνιαίο χαρτζιλίκι. Οι επιτήδειοι είχαν μετατραπεί, με την ανοχή των κρατικών υπηρεσιών, σε «ιδιοκτήτες» της κρατικής περιουσίας και την εκμεταλλεύονταν. Μάλιστα, βρέθηκε και κάποιος που τα τελευταία 18 χρόνια κρατούσε το δωμάτιο της φοιτητικής εστίας και την τελευταία δεκαετία, αφού αποφάσισε να παντρευτεί και να νοικοκυρευθεί, αποφάσισε να νοικιάσει το δωμάτιο σε κάποιον τρίτο.

Και παρακάτω, πιο ενδιαφέρον:

Ειδικότερα, η οικονομική κρίση έκαμψε τις αντιρρήσεις των φοιτητικών παρατάξεων στις πιέσεις των ανθρώπων του ΕΙΝ που ζητούσαν οι «αιώνιοι» να παραδώσουν τα δωμάτια που κρατούσαν.

Ως συνήθως, βέβαια, λείπει ο λόγος για την ταμπακέρα. Ο δημοσιογράφος δεν αναφέρει ποιες φοιτητικές παρατάξεις προέβαλαν μέχρι σήμερα αντιρρήσεις στο ΕΙΝ που διαχειρίζεται τις μεγάλες εστίες. Όσοι, όμως, έχουν περάσει από τα πανεπιστήμια, γνωρίζουν διάφορα ενδιαφέροντα: Π.χ. ποιας παράταξης επικεφαλής, φοιτητής και εργαζόμενος παραλλήλως σε αθηναϊκό πανεπιστήμιο, είχε δύο δωμάτια στην εστία του που πια δε λειτουργεί ενώ, παραλλήλως, άλλοι αποβάλλονταν από μεγάλη εστία του ΕΙΝ για «πειθαρχικούς λόγους» διότι ανέπτυσσαν ανεπιθύμητη συνδικαλιστική δραστηριότητα μέσα σ’ αυτήν.

Τίποτα απ’ όσα γράφει σήμερα ο Λακασάς δεν είναι ψέμα. Λείπουν, όμως, από το άρθρο ονόματα και διευθύνσεις.

Και, επειδή η Χελώνα έχει ξανασχοληθεί με τον Απόστολο Λακασά, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να πει καθαρά ο φιλότιμος δημοσιογράφος πού βρίσκεται ο πυρήνας της διαφθοράς στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και να μην παραπλανεί τους αναγνώστες της εφημερίδας του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s