«Ο άνεργος επίτροπος» του Κ. Ντίκενς

Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας για το δράμα του ευρωπαϊκού πολιτικού προσωπικού:

Πρώην Ευρωπαίοι επίτροποι εξακολουθούν να λαμβάνουν αποζημιώσεις ολοκληρώνοντας τη θητείας τους, ως στήριγμα έως ότου βρουν νέα εργασία, ακόμη και όταν έχουν ήδη παράλληλα άλλη μισθωτή δραστηριότητα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times Deutschland.

[…] ο πρώην επίτροπος Αλιείας, Τζο Μποργκ, παραδέχτηκε, όταν του ζητήθηκε το σχόλιο του από την εφημερίδα, ότι λαμβάνει 11.000 το μήνα, ενώ εργάζεται σε ευρωπαϊκό λόμπι, σημειώνοντας πως οι πρώην Ευρωπαίοι επίτροποι έχουν δικαίωμα επί τρία χρόνια να λαμβάνουν το 40% έως το 65% του βασικού τους μισθού τους, που αντιστοιχεί σε ποσό τουλάχιστον 20.278 ευρώ μηνιαίως.

Το ποσό αυτό «βοηθάει τους πρώην ευρωπαίους Επιτρόπους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο επίτροπος από τη Μάλτα στην εφημερίδα.

Η Χελώνα δεν μπορεί, κατόπιν τούτου, παρά να αυτοπροταθεί για επίτροπος περιβάλλοντος (αν και το δημοσίων έργων είναι πιο επικερδές χαρτοφυλάκιο, κατά κοινή ομολογία – τέλος πάντων, δε θα τα χαλάσουμε στο χαρτοφυλάκιο). Η Χελώνα δεν διατηρεί καμιά ιδιαίτερη φιλοδοξία να κάτσει πέντε χρόνια στις βροχερές Βρυξέλλες. Και μια βδομάδα της αρκεί, αν θεμελιώνει το δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας επιτρόπου. Μετά, χάρη σ’ αυτό το βοήθημα, η Χελώνα θα μπορεί να στοχαστεί ελεύθερα τι σκοπεύει να κάνει στην υπόλοιπη ζωή της.

Advertisements

One thought on “«Ο άνεργος επίτροπος» του Κ. Ντίκενς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s