Κοινωνία και πολιτική τον καιρό της χούντας του μνημονίου

Το χθεσινό Βήμα μάς ενημέρωσε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα τις προσεχείς ημέρες θα καλέσουν για κατάθεση 24 άτομα

ηλικίας 30 ως 45 ετών, [που] προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και αρκετοί από αυτούς ήταν ανάμεσα στους 394 συλληφθέντες των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1995.

Ο λόγος που θα κληθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι ότι βρέθηκαν αποτυπώματά τους σε τρία-τέσσερα από τα σπίτια των έξι κατηγορουμένων. Μέχρι εδώ καμία έκπληξη: Οι αρχές αξιοποιούν την καταγραφή του αναρχικού χώρου που πέτυχαν σχεδόν αναίμακτα το 1995 για να σπιλώσουν πρόσωπα και να τα υποχρεώσουν να περιορίσουν την κοινωνική τους δραστηριότητα. Εκείνο που προκαλεί μια κάποια έκπληξη για το θράσος του είναι το παρακάτω:

Δικαστικοί λειτουργοί επισήμαιναν μιλώντας στο «Βήμα» ότι «ασφαλώς δεν μπορεί να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές σχέσεις. Ούτε η παρουσία των 24 νέων μαρτύρων στα σπίτια των συλληφθέντων αποδεικνύει οτιδήποτε το επιλήψιμο. Ομως είναι ζήτημα άξιο έρευνας για να προσδιορίσουμε τις διαστάσεις της υπόθεσης και να έχουμε μια σημαντική καταγραφή».

Έτσι, λοιπόν, οι «πηγές» του Βασίλη Λαμπρόπουλου δίνουν τη γραμμή των κρατικών αρχών απέναντι στην κοινωνικοπολιτική δραστηριότητα σε συνθήκες κρίσης. Να τους χαιρόμαστε.
ΥΓ. Αν δε μ’ απατά η μνήμη μου, οι 394 ήταν οι ενήλικοι συλληφθέντες το 1995. Άρα σήμερα δεν μπορεί να είναι κανείς μικρότερος από 33 ετών κι όχι 30 που λέει ο Λαμπρόπουλος. Ή κάποιος φωτογραφίζεται ή ο Λαμπρόπουλος δεν απέχει από την επιπολαιότητα άλλων δημοσιογράφων.

Advertisements

3 thoughts on “Κοινωνία και πολιτική τον καιρό της χούντας του μνημονίου

  1. Α, είναι παπαγαλάκι με ιστορία αυτός ο Λαμπρόπουλος και έχει κάνει και άλλες τέτοιες κουτσουκέλες στο παρελθόν (κάπου, κάποτε, είχα αφήσει ένα σχόλιο σχετικά, με λινκ και απ’ όλα, αλλά αδύνατον να το ξαναβρώ τώρα)

  2. Από την σημερινή Καθημερινή, μια διάψευση των παπαγαλοπληροφοριών του Λαμπρόπουλου:

    Οι αρμόδιες, πάντως, ανακριτικές αρχές διέψευσαν χθες τις πληροφορίες που δόθηκαν ανεπίσημα από την Αστυνομία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από την επεξεργασία των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν προκύπτει εμπλοκή νέων προσώπων στον «Ε.Α.».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s