Δεν βλέπει CSI ο Χρήστος Παπουτσής

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στο υπουργείο «προστασίας του πολίτη» που ξεκίνησε πέρσι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο νυν υπουργός Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε χθες πως

στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος ετοιμάζεται να μπει η Οικονομική Αστυνομία, το ελληνικό IRS, που συστήνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το νέο σώμα θα στελεχώσουν 100 αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων που θα δρουν σε ολόκληρη την Ελλάδα με στόχο την αποκάλυψη εγκλημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας και του δημοσίου συμφέροντος. Η νέα υπηρεσία θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και η αντιτρομοκρατική. […]

Οι 100 «ράμπο» του νέου σώματος θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών και άλλων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, Λιμενικές αρχές, τελωνεία), οργανισμών και φορέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων χωρών σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες. Επίσης η νέα υπηρεσία θα συνεργάζεται με το Κέντρο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, αρχές και φορείς.

Η λίστα των αρμοδιοτήτων της οικονομικής αστυνομίας (δείτε παρακάτω στο άρθρο της Ημερησίας που παραπέμω) έρχεται βέβαια σε κάθετη αντίθεση μ’ αυτό που δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός στην περιβόητη διακαναλική του συνέντευξη, ότι δηλαδή μετά και την τρέχουσα «περαίωση» το ελληνικό κράτος σκοπεύει να μην αντιμετωπίζει τους πολίτες-υπηκόους του ως εν δυνάμει απατεώνες κι εγκληματίες.

Αλλά επειδή η προχειρότητα είναι ειδικότητα του ΠΑΣΟΚ, ειδικά του βαθέος ΠΑΣΟΚ του τύπου Χρήστου Παπουτσή, ας πούμε και δυο λόγια για την αμερικανική IRS που επικαλέστηκε.

IRS σημαίνει Internal Revenue Service, δηλαδή Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων. Πρόκειται για την υπηρεσία εσόδων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η υπηρεσία είναι γραφείο του υπουργείου Οικονομικών υπό τη άμεση διεύθυνση του Επιτρόπου Εσωτερικών Εσόδων. Η IRS έχει την ευθύνη της συλλογής των φόρων και της ερμηνείας και επιβολής του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων.

Εμείς υπουργείο οικονομικών είχαμε και το καταργήσαμε, επίτροπο εσωτερικών εσόδων δεν έχουμε, κώδικα εσωτερικών εσόδων δεν έχουμε – ή τουλάχιστον κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές του περιεχόμενο.

Τι σχέση έχει αυτό με την οικονομική αστυνομία που εξαγγέλει ο Χρήστος Παπουτσής, μόνο ο ίδιος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μπορεί να το ξέρουν. Ας μας το πουν κι εμάς να μας λύσουν την απορία.

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, επειδή φόροι χωρίς αντιδράσεις δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, πόσο μάλλον στις ΗΠΑ, δείτε κι εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s