Τζάμπα λόγια, κι ένας τηλεπρωθυπουργός

Η Χελώνα αγαπάει Γιωργάκη. Κοιτάξτε τι είπε το καμάρι μας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού (;) Κόμματος:

«Οι συντηρητικοί είδαν την κρίση σαν χρυσή ευκαιρία να εξασθενίσουν το κοινωνικό κράτος, να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Ευθύνη μας είναι να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος. Πρέπει να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των άνεργων νέων Ευρωπαίων να βρουν δουλειά, να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που ζουν στη φτώχεια», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη πως «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».

Να τον πάρουμε στα σοβαρά, δεν μπορούμε:

Σε 4,5 τρισ. ευρώ ανέρχεται ο όγκος της εθνικής στήριξης προς τον χρηματοοικονομικό κλάδο που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πίνακα Εθνικών Ενισχύσεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο τραπεζικός κλάδος απορρόφησε το 2009 περίπου 1,1 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν. Το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης (76%) έρχεται με τη μορφή κρατικών δανείων ή εγγυήσεων, ενώ τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης αντιπροσωπεύουν το 12% και τα προγράμματα αρωγής για απομειωμένα στοιχεία φτάνουν το 9%.

Πηγή:www.capital.gr

Πάντως ο πρωθυπουργός μας είναι τυχερός που δε θα χρειαστεί να φύγει με ελικόπτερο την κρίσιμη ώρα, διότι κάπου εκτός χώρας θα είναι ήδη, μου φαίνεται.

2 σκέψεις σχετικά με το “Τζάμπα λόγια, κι ένας τηλεπρωθυπουργός

  1. Είναι άλλο πράγμα να δίνεις λεφτά των φορολογουμένων για να σώσεις τράπεζες που επειδή έκαναν λάθη κατέρρευσαν και άλλο πράγμα να εξασφαλίζεις μια κεφαλαιακή επάρκεια σε τράπεζες που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν επειδή έκανε λάθη το κράτος.

    Άλλο να καταρρέει το κράτος επειδή κάλυψε τις ζημίες των τραπεζών και άλλο να κινδυνεύει ο καταθέτης το κράτος χρεοκόπησε.

    1. και τι νομίζεις ότι ισχύει στην περίπτωσή μας; Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close