Χρεοκοπία

Η κυβέρνηση φαίνεται να αντιδρά με οργή στις εκτιμήσεις περί άμεσης χρεοκοπίας, δεν φαίνεται όμως να ιδρώνει το αυτί της για τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δημοσιεύει η Καθημερινή και που δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011 έχει εκταμιευθεί:

– Το 1% των προμηθειών. Σε διάστημα τριών μηνών έχουν γίνει προμήθειες στο Δημόσιο ύψους 7 εκατ. ευρώ, όταν σε ολόκληρο το έτος υπολογίζεται να φτάσουν στα 678 εκατ. ευρώ.

– Το 5,3% των διαφόρων επιχορηγήσεων. Από το σύνολο του 1,6 δισ. ευρώ που θα διατεθούν φέτος, έχουν γίνει μόλις τα 87 εκατ. ευρώ.

– Το 6,6% των ετήσιων πιστώσεων για μετακινήσεις. Συνολικά φέτος εκτιμάται ότι θα διατεθούν 321 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα έχουν δοθεί τα 21 εκατ. ευρώ.

– Το 6,8% των λειτουργικών δαπανών. Δηλαδή, 62 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 912 εκατ. ευρώ.

Ακόμη κι ο πλέον καλόπιστος παρατηρητής θα πρέπει να παραδεχτεί ότι δεν γίνεται να κρύβουμε πια τον ελέφαντα κάτω απ’ το χαλάκι της εξώπορτας.

Μια έντιμη κυβέρνηση θα έλεγε την αλήθεια στον λαό. Όμως ο πρωθυπουργός μας αρέσκεται να παίζει μαζί μας. Διαβάσατε την δήλωσή του με την ευκαιρία της επετείου της «εθνοσωτηρίου επαναστάσεως»; Αν όχι, κάντε το. Και κάντε και τον σταυρό σας, όσοι πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη.

Άντε, και καλή (επ)ανάσταση!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close