Ο Γιώργος Καμίνης και η διαφάνεια στον δήμο Αθηναίων

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πανηγύρισε την πρωτοβουλία της να θεσπίσει την «Δι@ύγεια», την υποχρεωτική δηλαδή δημοσίευση στο διαδίκτυο μιας σειράς δημοσίων εγγράφων. «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης» έλεγε ο δημοσιογράφος Ιάκωβος Μάγερ, και πώς να διαφωνήσει κανείς.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πανηγύρισε επίσης την εκλογή του Γιώργου Καμίνη στο αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων. Ο κ. Καμίνης, που προτάθηκε αρχικά από την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, είναι νομικός και, ως γνωστόν, υπήρξε επί χρόνια Συνήγορος του Πολίτη. Χρησιμοποίησε δε, και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του αυτή για να υποστηρίξει ότι μ’ αυτόν στη θέση του δημάρχου, η νομιμότητα είναι εξασφαλισμένη. Η κοινή λογική όμως;

Έχει ενδιαφέρον να δούμε την συνάντηση του προγράμματος «Δι@ύγεια» με τον οργανισμό «τοπικής αυτοδιοίκησης» του οποίου προΐσταται ο συμπαθής κ. Καμίνης. Και θα το κάνουμε μ’ ένα ενδεικτικό παράδειγμα (πιστέψτε τη Χελώνα, το 99% των εγγράφων που έχουν δημοσιευτεί ακολουθούν την ίδια μανιέρα):

Όποιος κατάλαβε τι ακριβώς αφορά αυτό το έγγραφο, ας ενημερώσει και τη Χελώνα, διότι εκείνη δεν κατάφερε να καταλάβει τίποτα διαβάζοντάς το. Βεβαίως, ορισμένοι μπορεί να χρεώσουν τη Χελώνα για τεμπελιά, διότι δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει τα αναφερόμενα έγγραφα.

Όμως η Χελώνα δεν είχε απαίτηση να γραφτούν τα πάντα αναλυτικά. Αλλά πώς μπορούμε να μιλάμε για διαύγεια αν δεν αναφέρονται στο δημοσιευόμενο έγγραφο μερικά βασικά στοιχεία, όπως:

  • πού αποκαταστάθηκαν βλάβες του οδικού δικτύου
  • πόσο κόστισε η αποκατάσταση
  • ποιος ήταν ο ελεγχόμενος εργολάβος

και άλλα φυσικά.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο Γιώργος Καμίνης και η διαφάνεια στον δήμο Αθηναίων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close