Οι πατάτες και οι αειθαλείς μεσάζοντες

Αρκετή θετική δημοσιότητα πήρε η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας να υλοποιήσει στο διαδίκτυο ένα απλό σύστημα άμεσης επαφής μεταξύ πατατοπαραγωγών και καταναλωτών, επωφελές και στις δύο πλευρές.

Μέχρι και το Βήμα σε κύριο άρθρο του ασχολήθηκε με το θέμα, προτείνοντας μάλιστα στο υπουργείο ανάπτυξης «να προσφέρει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο μια εθνική πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών».

Με αστραπιαία ταχύτητα, το υπουργείο βιάστηκε ν’ ανακοινώσει ότι σκοπεύει μέσα στους επόμενους μήνες να οργανώσει πράγματι μια τέτοια ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τον ταπεινό μάλιστα προϋπολογισμό των 300.000 ευρώ.

Ο λόγος είναι προφανής: για τους γραφειοκράτες θιασώτες της ελεύθερης αγοράς που στρογγυλοκάθονται στα γραφεία τους επινοώντας λόγους για την ύπαρξή τους, δεν νοείται η αδιαμεσολάβητη οικονομική συναλλαγή που κατόρθωσαν έστω περιορισμένα να πετύχουν οι πολίτες της Κατερίνης.

Θα μπορούσε να κάνει κανείς κριτική εξ αριστερών στην εθελοντική δράση των πολιτών της Κατερίνης, αλλά δεν είναι της στιγμής. Το κτήνος είναι ακόμη ζωντανό.

One thought on “Οι πατάτες και οι αειθαλείς μεσάζοντες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s