Ποιες τράπεζες;

Η Χελώνα διαβάζει στο Capital:

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ένταξη του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου στο δυναμικό του ομίλου Eurobank.

Ο κ. Προβόπουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής Τράπεζας του ομίλου στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD (Postbank).

Ημερομηνία ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Γ. Προβόπουλου, έχει ορισθεί η 15η Οκτωβρίου, κατόπιν της αναμενόμενης έγκρισης των εποπτικών αρχών της Βουλγαρίας.

Αλλά βέβαια, γράφει κι η Καθημερινή:

Σχέδιο για την ενοποίηση όλων των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέχρι το τέλος του 2015, και εν συνεχεία την πώλησή τους το 2016, επεξεργάζεται η Κομισιόν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Το σχέδιο περιλαμβάνει ότι οι επιμέρους θυγατρικές ελληνικών τραπεζών σε κάθε χώρα θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να συγχωνευθούν σε μια ενιαία οντότητα. Έτσι, για παράδειγμα, στην αγορά της Ρουμανίας όπου δραστηριοποιούνται και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες –Εθνική, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank– θα πρέπει να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας νέας κοινής εταιρείας, στην οποία θα εισφέρουν το σύνολο των δραστηριοτήτων τους.

Σχολιάστε

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close